WALKING FOOTBALL TOERNOOI 

Izaäc Singadji Walking Football toernooi groot succes

De eerste activiteit in het kader van 60 jaar Molukkers in Doesburg is een enorm succes geworden. Op dinsdag 26 april werd op een zonovergoten Sportpark Doesburg het Izaäc Singadji Walking Football toernooi georganiseerd. De datum van 26 april was bewust gekozen. Die dag is namelijk de geboortedag van oom Izaäc Singadji, bij ons ook bekend als Butje. In september vorig jaar overleed hij na een ongelukkige val met de fiets. Butje was in de vorige eeuw voorzitter van Sporting Ambon. Hij hechtte veel waarde aan sportiviteit en gezelligheid.

Het deelnemersveld bestond uit Sportclub Doesburg, vv Doetinchem, De Graafschap OldStars (Doetinchem), Arnhemse Boys mixed team, Torenstad Go Walking Football (Zutphen), vv Sprinkhanen (Nieuw-Dijk), Maluku OldStars Huizen, Maluku OldStars Barneveld mixed team en Sporting Ambon.  De spelers uit Huizen wisten in de finale van het strakke speelschema van toernooileider Joop Tankink De Graafschap OldStars met 3-1 te verslaan.

De sfeer op het complex was in de tussentijd al feestelijk gemaakt met de swingende muziekkeuze van DJ oom Dirk Sinay. Nadat de spelers gedoucht en wel in de kantine kwamen, was er een derde helft met een smakelijke maaltijd bereid door tante Susan Tehupuring. Iedereen die aanwezig was, werd voorzien van eten uit de Molukse keuken. Financieel was dat mogelijk gemaakt door tante Carla Singadji-Starink, de vrouw van Izaäc. Zij opende het evenement met het notitieblokje in de hand waarin Butje de namen van oud-spelers van Sporting Ambon had genoteerd die in aanmerking zouden kunnen komen voor Walking Football. Een clubje moest het worden: beetje trainen, partijtje, koffie drinken en herinneringen ophalen.

Terugblikkend op deze sportieve en gezellige activiteit lag de sleutel van het grote succes in de harmonieuze samenwerking tussen de diverse personen Tessa Tuhuteru-Hajema (Stichting Werkgroep 60 jaar Molukkers in Doesburg), oom Joes Manuhuwa en oom René Hattu (WF Sporting Ambon), Frans Hofman (Stichting Sportpark Doesburg), Joop Tankink (Sportclub Doesburg) alsmede tante Susan Tehupuring en Alfares Munster (voormalig Projectgroep 50MiD)

KvK-nr.: 85413194

Logo: Nadia Mahulette     Foto's: oom Arie Mahulette tenzij anders aangegeven

Maak jouw eigen website met JouwWeb