Wie zijn wij?

Leden stichting Werkgroep 60 jaar Molukkers in Doesburg

R.R. (Ramiro) Tuhuteru  

Voorzitter - 

Communicatie

Mijn naam is Ramiro Tuhuteru (19). De ouders van mijn vader zijn beiden in 1951  per boot naar Nederland gekomen. Opa heeft voordat hij in Nederland aankwam als hospik gediend in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL), en is als vrijgezel de Roma ingestapt. Oma is, samen met haar familie, met de Castel Bianco naar Nederland gekomen. Eenmaal in Nederland ontmoetten zij elkaar. Zij kregen in totaal negen kinderen; de eerste geboren in kamp Mierlo en de tweede en derde in kamp Elst. Nu bijna zestig jaar geleden vestigden zij zich definitief in de Molukse wijk van Doesburg, waar de rest van de kinderen werd geboren.

Ik ben dankbaar dat we samen met een leuk groepje ons in kunnen zetten om dit memorabele jaar, namelijk het zestig jarig bestaan van de Molukse wijk te Doesburg, waardig te herdenken. 

 

mail: ramirotuhuteru@icloud.com

                                                                                                 T. (Tessa) Tuhuteru-Hajema  

Mijn naam is Tessa Tuhuteru-Hajema, 39 jaar. Dochter van een Nederlandse moeder en Moluks-Indische vader. Ik ben getrouwd met Izak Tuhuteru, en samen hebben we drie kinderen. Het doorgeven van de Molukse cultuur, en het bewustmaken van achtergrond en identiteit is iets wat ik ontzettend belangrijk vind. Door mij, via een werkgroep, in te zetten voor de Molukse gemeenschap hoop ik dit doel te bereiken. 

 

mail: t.tuhuteru-hajema@gmail.com

Secretaris - 

Coördinatie

S.B. (Sheila) Sinay-Latukonsina 

Penningmeester - 

Communicatie

Mijn naam is Sheila Latukonsina. Op 24 mei 1958 is mijn vader in Nederland aangekomen, met de James Cook. Mijn biologische grootvader Jeremias Latukonsina is in 1943 vermoord door de Japanners omdat hij op Padang in het Moluks verzet zat, bij de Sapu Tangan Merah. Twee maanden na zijn dood werd mijn vader geboren. Ik ben opgegroeid in een Indische familie met mijn Chinees-Filipijnse oma Meity Beljabicencia Pedro en mijn Javaans-Indische opa Penkie van Rhoon. Mijn moeder is Nederlands. Ik ben getrouwd met Jan Sinay, geboren op Aboru. De Indische en Molukse geschiedenis houdt mij al decennia lang bezig en ik ben blij dat ik samen met Tessa, Ramiro en Cisca iets kan doen om ervoor te zorgen dat die geschiedenis bekender wordt, en de plek krijgt die het verdient.

 

mail: sheila.b.sinay@gmail.com

F.B. (Cisca) Malawau

Mijn naam is Cisca Malawau, 40 jaar en ik ben tweede generatie Molukker in Doesburg. Mijn dochter Chemène is half Moluks, en ik vind het belangrijk dat zij, haar generatie, de Molukse cultuur meekrijgt. Ik verheug mij op een goede en leuke samenwerking met de rest van de werkgroep. 

Ondersteuning

Wil jij met ons meedenken? Schroom dan niet en neem contact op!

Maak jouw eigen website met JouwWeb