MEMORIAL DAY 24-09-2022

Memorial Day

Dit jaar bestaat de Molukse wijk in Doesburg 60 jaar en om dat moment op gepaste wijze te herdenken en te vieren, vond er op zaterdag 24 september 2022 een herdenkingsdag plaats. 

De dag is volgens Moluks gebruik met gebed geopend worden in de Molukse Beth-El kerk, waarna we startten met de herdenkingstocht. Tijdens deze processie liepen we gezamenlijk, onder begeleiding van tifa, met foto’s van (overleden) dierbaren die ons in de afgelopen zestig jaar ontvallen zijn, naar de Algemene Begraafplaats aan de Meipoortwal. Hier vond een korte ceremonie plaats. Na de ceremonie kreeg men de gelegenheid om een bloem bij het graf van overleden dierbaren te leggen. Na deze bloemlegging werd de herdenkingstocht hervat bij De Onderbouw.  Voordat de feestavond plaatsvond was er voor iedere aanwezige een traditioneel Molukse avondmaaltijd, zodat iedereen met een voldaan gevoel de dansvloer op kon om de heupjes te bewegen met optredens van de Huisband Sageru (olv oom Willem Supusepa), DJ Triplets en Mousie’s Jamm (olv oom Maurice Tahapary). 

 

Wat was het een mooie dag! Hartelijk dank aan eenieder die er -live of in gedachten- bij was en de herdenkingsdag tot een prachtige, indrukwekkende en onvergetelijke dag heeft gemaakt. Sheila heeft het in de kerk al benoemd maar we willen het nog een keer benadrukken: dank voor uw aanwezigheid, en voor alle steun die we van u hebben ontvangen. We worden overspoeld met lieve berichtjes. We zijn aan het nagenieten!

 

https://youtube.com/shorts/sDTJLAtYO3E?feature=share

 


Memorial Day 50 jaar Molukkers in Doesburg 2012

Tien jaar geleden, in 2012, werd het 50 jarig bestaan van de Molukse wijk in Doesburg herdacht. Op deze dag werd o.a. de gedenksteen op de kade onthuld.

DoesburgTV heeft een sfeerimpressie van deze dag gemaakt. Deze is hier terug te zien.